facebook
szalaykonyvek
belépés

A Pannon-Literatúra Kft. (Szalay Könyvek) egy különleges versenyre invitálja a kellően bátrakat, hogy legjobb barátaikkal együtt éljenek át egy újszerű, izgalmas kalandot.

 • A VERSENY CÉLJA: A szövegértő olvasás, valamint a csapatmunka játékos formában történő fejlesztése az általános iskolák alsó és felső tagozatában.
 • KORCSOPORTOK: A versenyen minden általános iskolai tanuló részt vehet, aki tud olvasni. Az életkori sajátosságok kellő figyelembevételének érdekében a verseny két korcsoportra bontva (alsósok és felsősök) kerül megrendezésre.
 • A RÉSZVÉTEL FELTÉTELE: A versenyen való részvétel ingyenes. Az indulás feltételei:
  • Egy 4 főből álló csapat létrehozása.
  • Felnőtt segítő bevonása.
  • A verseny alapjául szolgáló könyv megvásárlása, melynek díja 2.000 Ft/fő
  A könyvet a versenyszervező az alábbi módon juttatja el a résztvevőkhöz:
  1. A regisztrált gyermek odaadja segítőjének a könyv árát.
  2. A Vezető Kapcsolattartó összegyűjti a segítőktől a pénzt.
  3. A kiadó szállítási címenként összesítve, több alkalommal csomagban juttatja el a könyveket a regisztrációkor megadott adatok alapján.
  4. A Futárszolgálatnak átvételkor készpénzben kell fizetni.

  Amennyiben egy segítő legalább 3 csapattal nevez versenyünkre, egy ingyen példányt biztosítunk számára a verseny alapjául szolgáló könyvből.

  A jelentkezés határideje: 2017. szeptember 1-től – 2017. október 16-ig
  Jelentkezésével a pályázó elfogadja a verseny szabályzatát és az adatvédelmi tájékoztatót.

 • A VERSENY IDŐTARTAMA: 2017. 09. 01-től 2018. 01. 30-ig.
 • A VERSENY LEBONYOLÍTÁSÁNAK MENETE:

  A feladatokat 6 fordulón keresztül a verseny hivatalos weboldalán (www.kalandosverseny.hu) tesszük közzé, melyhez egyedi hozzáférést biztosítunk az indulók és a csapatok segítői számára. Megoldásaikat a versenyzők szöveges és képes formában tölthetik fel saját csapatuk online felületére, melyet a Pedagógus Alkotóközösség tagjai értékelnek illetve gépi ellenőrzéssel pontozunk.

  • Régiónként a legjobb 5–5 csapat régiós elődöntőkön mérheti össze tudását.
  • A régiós elődöntőkből korosztályonként a legjobb csapat jut tovább az elődöntőbe, ahol így 7-7 csapat vehet részt.
  • Az elődöntőn a régiós elődöntőből tovább jutott csapatok mérhetik össze tudásukat. Az elődöntőből 3 alsós és 3 felsős csapat jut a DÖNTŐBE.
  • Az országos döntő igazán nagy, többnapos kaland lesz.
 • A VERSENY ELBÍRÁLÁSA: A feladatok korcsoportonként eltérőek, az értékelés szempontjait a pályázati oldalon tesszük közzé az aktuális forduló leírásánál. A segítők bármikor megtekinthetik az általuk patronált csapatok munkáit. A feladatok helyes megoldásáért a csapatok pontokat kapnak. Az egyes fordulók kihagyása csökkenti a szerezhető pontok mennyiségét, de nincs kizáró jellege a versenyből. A csapatok által szerzett pontok határozzák meg a végleges sorrendet.
 • DÍJAZÁS
  • A verseny fődíja korcsoportonként egy-egy kirándulás a franciaországi Disneylandbe (disneylandparis.com).
   Az élmény tartalma: utazás repülővel, 3 nap 2 éjszaka szállást, teljes ellátással, parkbelépővel, párizsi városnézés, magyar kísérővel. A győztes csapatok minden tagja, valamint segítőjük számára.
   A kirándulás teljes költségét a kiadó fedezi.
  • A további nyeremények folyamatosan aktualizálódnak a kalandosverseny.hu/nyeremeny oldalon.
  • A verseny díjait a kiíró legkésőbb 2018. 11. 30-ig minden nyertes számára eljuttatja.
 • A verseny során a változtatás jogát fenntartjuk.
KalandosVerseny.hu info@kalandosverseny.hu 30/390-2114, 30/998-7790 adatvédelmi tájékoztató


kalandos verseny ajánló

Amennyiben a kérdésedre nem találtad meg a választ, keress minket bizalommal! Mindent megpróbálunk megoldani.

+36/30998-7790 +36/30390-2114 info@kalandosverseny.hu
Minden olyan általános iskolai tanuló, aki tud olvasni.
A csapatnak 4 főből kell állnia. Mind a négy résztvevőnek ugyanabba az iskolába kell járnia és nem lehet keveredés a korcsoportok között.
Ismernetek kell a korcsoportotokhoz tartozó könyvet. Megfűszerezve kreativitással, kézügyességgel és némaértő olvasással.
A jelentkezés továbbra is ingyenes! Az indulás feltétele a versenyhez kapcsolódó könyv megvásárlása, melynek összege 2.000 Ft/fő.
Alsós korcsoport: Rémes vendégek
Felsős korcsoport: Süketek és Zokni
Decemberben a Télapó is meglep Téged egy Titkos naplóval.
A regisztráció után a versenyszervező eljuttatja a könyveket a megadott szállítási címre, futárszolgálattal, iskolánként összesítve.
A felnőtt segítőnek kell odaadnod a pénzt, aki a futárszolgálatnak fizet, a könyvek átvételekor.
Természetesen nem. Ha megvan a versenyhez szükséges könyved, választhatsz helyette egy másikat a két kalandorok kézikönyvéből. Jelezd a segítődnek, aki ennek megfelelően adja le a rendelést.
A regisztráció 2017.09.01.-én indul és 2017.10.16.-án ér véget.
Nem. Két korcsoportot határoztunk meg: alsósok és felsősök. A regisztrációkor ki kell választani Te melyikbe tartozol.
Jó ha van valaki, aki számon tartja a határidőket és ellát Titeket információval. Így Nektek csak a fordulók megoldásával kell foglalkoznotok.
Regisztrálja a csapatot, technikai segítséget nyújt, összefogja és koordinálja a versenyzői tevékenységét. A fordulók megoldásában azonban nem vehet részt, hisz ez egy gyerekeknek szóló verseny.
Bárki aki 18. életévét betöltötte és rendelkezik e-mail címmel. Pl.: pedagógus, szülő, testvér
A segítő saját e-mail címével regisztrálhat a kalandosverseny.hu/regisztráció felületen. Az alábbi adatok megadásával: név, e-mail cím, mobil telefonszám. Rendszerünk e-mailt küld, melyben megadjuk a belépéshez szükséges adatokat: felhasználónév és jelszó.
A segítő módosítja a csapat jelszavát és tagjait, illetve törölheti a csapatot. Megtekintheti az eddig feltöltött fordulókat és láthatja hány pontot szereztek a versenyzői. Értesítést kap a hírekről, újdonságokról és a határidőkről. Feladatot azonban NEM tud feltölteni és módosítani sem tud benne.
Mindenképp szükség van a segítőre. Próbáljátok meggyőzni valamelyik tanárotokat, osztályfőnököt vagy szülőt. Valaki biztos elvállalja ☺
A segítő regisztrációja után lépjen be az e-mailben elküldött adatokkal a kalandosverseny.hu/belépés oldalon. Így a saját belső felületére kerül. Itt van lehetőség a csapat/csapatok létrehozására.
Korlátlan számú csapat létrehozására van lehetőség.
Igen. Miután a patronáló létrehozta a csapatot, külön felhasználónevet és jelszót generál a rendszerünk. Ezeket az adatokat a patronálótól tudhatjátok meg.
Igen. A patronáló belép a saját felületére, ahol módosítani tudja a jelszavát, a csapat jelszavát és a csapat tagok nevét is.
A weboldalon a belépés fülre kattintva, lehetőség van új jelszót igényelni az „elfelejtett jelszó” mondatra kattintva.
Kérjétek a patronáló segítségét. Ő a saját felületére belépve, tud Nektek új jelszót adni.
6 online fordulóból, 7 régiós elődöntőből és egy döntőből áll a verseny.
Nem. Minden egyes fordulónak van kezdete és vége. Ezen határidő alatt van lehetőség a megoldás beküldésére. Határidő utáni beküldésre nincs lehetőség.
A kalandosverseny.hu/fordulok oldalon mindig láthatod mely fordulók aktívak, mikor indul és ér véget a következő.
Minden fordulóban más feladattal kell szembenéznetek. Azonban abban egyformák, hogy a megfejtéseket kizárólag online kell beküldeni vagy feltölteni, az erre kijelölt helyen a weboldalon.
A csapat azonosítójával és jelszavával be kell lépni a weboldalon. A fordulók menüpont alatt ki kell választani azt a fordulót amelyikhez a képet szeretnéd feltölteni. és ott követni a leírást.
Az alábbi dolgokra kell figyelni: Ellenőrizd, hogy aktív-e a forduló, ha lejárt a határidő nem tudsz benne módosítani. Nézd meg, hogy a forduló nem került-e véletlenül valaki által véglegesítésre. Rendszerünkbe csak kép fájlt lehet feltölteni, tehát a .pdf , .txt, .doc kiterjesztések nem megfelelőek. Amennyiben ezek után sem sikerül keress minket bátran a megadott elérhetőségeken.
Nem. Egy beküldött kép vagy megoldás feltöltése után a „feladat rögzítése” gombra kell kattintani. Így rendszerünk elmenti az adatokat. Azonban egészen addig van lehetőség a módosításra, amíg a „feladat lezárása” gombot meg nem nyomod.
Hívj minket a megadott elérhetőségeken és feloldjuk neked a fordulót, így újra tudsz benne dolgozni.
A fordulók sokszínűségéből adódóan több ellenőrzési módszerünk van. Lesznek fordulók amiket gép értékel és olyan feladatok is, melyeket a Pedagógusi Alkotóközösség szubjektíven véleményez.
A helyes megfejtéseket minden esetben közzé tesszük. Erre azonban csak a forduló határideje után kerül sor, a visszaélések elkerülése végett.
Minden fordulóra pontokat adunk, melyeket az online fordulók végén összesítünk. Az össz pontszámok alapján kerülnek ki a régiós döntők résztvevői.
Mind a két korcsoportból 5-5 csapat, tehát 5 alsós és 5 felsős csapat.
Régiónként kettő csapat. Egy alsós és egy felsős.
Minden régióból a legjobban jönnek, így hét alsós és hét felsős csapat, összesen 14 csapat tagjai és patronálójuk.
A verseny fődíja egy-egy 3 napos hosszúhétvége a párizsi Disneyland-be, mind a két korcsoport legjobbja számára. A többi nyereményt egyelőre galaktikus homály rejti... Figyeld a folyamatosan frissülő oldalunkat, ahol mindig újabb és újabb ajándékokra derül fény.
kalandosverseny.hu/nyeremeny

Kalandos Verseny II. - változások összefoglalva

Nagyon sokan vagytok, akik tavaly is részt vettetek versenyünkön. Nektek segítünk most.

Összefoglaltuk és pontokba szedtük a változásokat az előző versenyhez képest, így könnyebb lesz eligazodni az információk tengerében:

 • Kibővítettük a jelentkezők körét. Egészen nyolcadik osztályig részt vehettek a versenyen.
 • Bárki lehet patronáló: szülő, testvér, szomszéd. Így az idén felnőtt segítőnek hívjuk őket.
 • Iskolánként ki kell jelölni egy segítőt, aki a Vezető Kapcsolattartó tisztséget elvállalja. Feladatairól a részletes játékszabályzatban olvashattok.
 • Az idei versenyre másik könyvre van szükség:
  • Rémes Vendégek – alsós korcsoport,
  • Süketek és Zokni – felsős korcsoport,
  • ezek díja 2.000 Ft. Ebben az árban benne van MÉG egy versenyhez kapcsolódó könyv, amit decemberben kaptok meg!
 • A könyveket iskolánként összesítve postai úton küldjük ki a vezető kapcsolattartó nevére. A pénzt átvételkor a futárnak kell fizetni készpénzben.
 • Az idei verseny 6 online fordulóból, 7 régiós elődöntőből és egy döntőből áll.

További részletekért olvassátok el a Játékszabályzatot.

 
Back To Top