facebook
szalaykonyvek
belépés

1. forduló (alsós)

Fejtsd meg e rejtelmet!

Hihetetlen kavalkád vár rátok ebben az elvarázsolt vidámparkban. Minden apró részlet fontos, még az is, ami most jelentéktelennek tűnik ;) A feladatok megoldásához még nincs szükségetek a könyvre.

Bármi Áron és barátai egy elsőre szokványosnak látszó vidámparkban szórakozik. Ám minél több mindent próbálnak ki, rá kell jönniük, hogy a hely nem ereszti őket. A játékok sosem állnak le, nincs kiszállás. Csak egy menekülési útvonal van, ha értesítik az űrkommandót. Szerencse, hogy Pufira – a csapat mentorára - nem hat a park varázsa, így ő el tud juttatni egy kódolt üzenetet.

A ti feladatotok, hogy megfejtsétek ezt a titkos kódot és mihamarabb átadjátok Pufinak.

1. feladat

Számoljátok meg mennyit találtok az alább felsoroltak közül a képen, majd írjátok be a megfelelő helyre. Ügyeljetek a sorrendre mert ez a számsor adja a kód első részét:

denevér
szellem
kupon
nagyító
macska

2. feladat

Találjatok meg két nevet az űr kommandós pajzsán! Írjátok be a lenti helyre, majd a kódhoz használjátok a szürke hátterű betűket.

Tipp: Szemmagasságban döntsétek meg - forgassátok a lapot, hogy olvashatóvá váljanak a betűk.

1.
2.

3. feladat

A tükörkép ugyan fejjel lefelé van, de mégsem ez a probléma vele. Mintha nem a valóságot mutatná!? Ti hány különbséget találtok a két kép között. Írjátok be a kockába.

4. feladat

Két bújkáló állat nevére vagyunk kíváncsiak!
A kódhoz használjátok a szürke hátterű betűket. Ügyeljetek a sorrendre!

1.
2.

A titkos kód a következő:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A feladat megoldásához jelentkezzetek be!

Vissza a fordulókhoz
 
Back To Top